PayPal To Test NFC Payments In Stockholm

According to Mobile Payments Today, Paypal is testing a NFC payment system in Stockholm at two retailers, Alpingaraget and Webhallen. The new app, called PayPal Instore, uses NFC stickers affixed to smartphones to enable purchases. After downloading the app, customers just need to swipe their phone over the terminal to display and confirm the purchase.

The CEO of PayPal's parent company, Ebay, is famous for having said "NFC stands for 'Not For Commerce,'" and NFC was not discussed at PayPal's offline strategy released last month. Still, this pilot program shows that PayPal is at least curious about implementing a system.

The Near Field Communication stickers are available at the retailers.

blog comments powered by Disqus
74525cca32f8da089de45981d21bf4c0?s=48
Henrik Ahlen December 21, 2011

Jag var igår första kunden som betalade med Paypals Instore NFC-mobilapp. Paypal kör kort test enbart i Sverige än så länge och bara på tre ställen i Stockholm. För att komma igång: Installera appen från Appstore (finns även på App market) och knyt den till Paypal-kontot. Klistra fast dekalen med NFC-taggen på mobilens baksida.

Jag köpte ett headset på Webhallen, det var en simpel procedur:
I kassan: starta appen, slå in min egenvalda pinkod, svep mobilen över kort-terminalen, klart.
Jag får då upp köpet i appen och ett emailkvitto.

Techcrunch har mera info: http://techcrunch.com/2011/12/20/paypal-tests-in-store-nfc-payments-app-with-swedish-retailers-similar-mobile-experiments-to-roll-out-soon/

Nu kommer det ju många system för mobila betalningar, det är bra att Paypal m fl testar ute i verkligheten. Min tes är att det kommer att ta ett bra tag innan det slår igenom på bred front, det gäller att ta ett steg i taget och att vinnarna kommer att vara dom som erbjuder både enkelhet och trygghet, dvs de stora drakarna som redan har kundrelationerna har bäst chans att ta hem det.

Vad känner du för betalning med mobilen i butik?